Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Климатика 156-1.9JTD 2004г

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Климатика 156-1.9JTD 2004г

Имам следния проблем с климатика.
    В големите жеги се получи следното, че ту работеше компресора ту гаснеше и естествено не охлаждаше добре. Реших да започна с проверка на фреон. Проверихме и се оказа, че си има 600г при допустимо 650г. След, което проверихме налягането и дигна до 28...ЛОЛ .... Сега предприемаме следващата стъпка чистене на радиатора на климатика, евентуално ако е много мръсен и затова да дига такова яко налягане. Въпроса ми е този модел има ли ТРВ клапан? Също така други мнения за разрешение на проблема няма да са въобще излишни...
    Предварително мерси колеги!

Като стига 28 пуска ли се вентилатора отпред на радиатора . Защото ако не се и караш предимно градско тоя радиатор няма как да се охлади от там ти изключва пресостата. 600гр. не са и малко и как разбрахте , че имаш точно толкова фреон без да сте го пълнили на ново .
    Last edited by Ladjov; d.m.y г., 12:01.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от div0t0 Покажи съобщение
      Имам следния проблем с климатика.
      В големите жеги се получи следното, че ту работеше компресора ту гаснеше и естествено не охлаждаше добре. Реших да започна с проверка на фреон. Проверихме и се оказа, че си има 600г при допустимо 650г. След, което проверихме налягането и дигна до 28...ЛОЛ .... Сега предприемаме следващата стъпка чистене на радиатора на климатика, евентуално ако е много мръсен и затова да дига такова яко налягане. Въпроса ми е този модел има ли ТРВ клапан? Също така други мнения за разрешение на проблема няма да са въобще излишни...
      Предварително мерси колеги!
      Количеството фреон за твоята модификация, предвид годината на производство, е нещо от рода на 500-550 грама, т.е. препълнили са ти системата и затова изключва непрекъснато. 650 грама побира климатичната инсталация на моделите преди 2001 година.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Autodata

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Количеството фреон за твоята модификация, предвид годината на производство, е нещо от рода на 500-550 грама, т.е. препълнили са ти системата и затова изключва непрекъснато. 650 грама побира климатичната инсталация на моделите преди 2001 година.
        В Аутодата ми показа 650гр затова и толкова 1-вия път я заредих. Колега сигурен ли си, че е 500-550гр?
        ((((((((((((((( Грешката е моя има "note" за колите след 2002г., ама така е който не гледа)))))))))))))))

Свалихме радиаторите издухахме ги, оказа се, че италианците си знаят работата, сложили са филтър в радиатора на климатика. Беше прилично изцапан, взех нов и сега ще продухаме тръбите и ще качваме знам ли....
        Last edited by div0t0; d.m.y г., 13:30.

Comment

Има подобни теми:
          Проблем с компресора на климатроника ?

Как да преценя - дали климатика има нужда от допълване?

Има и още, ма ме мързи.

п.п. толкова е, а не 650 гр.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Вече след всичките операции климатика работи перфектно, премерихме и температурата, която влиза в купето 5.7градуса,налягането 20, сложихме 525гр фреон.

Благодаря на всички!
            Last edited by tonov; d.m.y г., 21:38.

Comment

Working...
            X